Deskundige regionale depotwerking

Erfgoedcel TERF faciliteert en coƶrdineert het gemeenschappelijk erfgoedbeleid van acht gemeenten in de regio Midwest: Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden en Wingene.

  • DVV Midwest, Roeselare
  • Type: Voltijds
  • Deadline: 9/9/2024

Over deze job

Onder impuls van de provincie West-Vlaanderen werd begin 2022 het voorstel gelanceerd om een regionaal erfgoeddepot uit te bouwen binnen en voor de referentieregio Midden-West-Vlaanderen. De aankoop en ontwikkeling van de site tot regionaal erfgoeddepot wordt nu uitgerold in een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse Intercommunale (WVI), stad Roeselare en erfgoedcel TERF van DVV Midwest. Momenteel hebben 11 besturen (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Lichtervelde, Meulebeke, Oostrozebeke, Roeselare, Staden, Tielt en Wingene) zich geƫngageerd voor een samenwerking in een regionaal erfgoeddepot.

Om het voortraject in goede banen te leiden is DVV Midwest op zoek naar een deskundige regionale depotwerking voor de periode van 1 jaar. De tewerkstelling is gekoppeld aan tijdelijke subsidiemiddelen (projectsubsidie voor een bovenlokaal initiatief) binnen het Cultureelerfgoeddecreet.

Kerntaken binnen de functie zijn:

  • De aanpassing en actualisering van het regionaal collectieprofiel en -beleid in functie van deelnemende besturen binnen het depotproject:
  • De ontwikkeling van een visie en exploitatieplan voor het regionaal erfgoeddepot en dit samenvatten in een doordacht depotplan:
  • De voorbereiding voor de inhuizing van erfgoedcollecties

Bijkomende info

Gepost op 2024-07-10